Koos voor Marokko... vergeten Belg schittert op Afrika Cup onder 23 jaar met goal en assist (VIDEO)

De U23 van Marokko nam het dinsdagavond op tegen haar leeftijdsgenoten uit Ghana. Dit in het kader van de Afrika Cup onder 23 jaar. Marokko won haar eerste match met 2-1 van Guinea en deze keer werd Ghana met maar liefst 5-1 geklopt. Man van de match was Ismael Saibari met één goal en één assist. Zijn naam zal misschien een belletje doen rinkelen.

Ismael Saibari PSV

De Spaanse Marokkaan groeide op in België, waar hij respectievelijk uitkwam voor Willebroek-Meerhof, Beerschot-Wilrijk, RSC Anderlecht en KRC Genk. In de zomer van 2020 verliet hij de Limburgers voor een buitenlands avontuur. Hij tekende een contract bij jong PSV, de belofteploeg van PSV Eindhoven. Twee seizoenen lang was de aanvallende middenvelder actief in de Keuken Kampioen Divisie, de Tweede Klasse van Nederland. Daar was hij in 50 wedstrijden goed voor acht goals en elf assists. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de A-ploeg van PSV, waar hij twee assists kon uitdelen en zo'n 700 speelminuten kon verzamelen. Sinds eind vorig jaar komt hij ook uit voor de U23 van Marokko. En daar doet hij het goed.

Ismael Saibari U23 Marokko

Saibari was in zeven caps voor de U23 al goed voor vier goals en één assist. Momenteel neemt hij deel aan de Afrika Cup onder 23 jaar, een variant op het EK in Europa dat nu aan de gang is. Saibari is met zijn 22 jaar één van de meest ervaren spelers bij de Marokkaanse ploeg. Tegen Ghana was hij bijvoorbeeld goed voor één goal en één assist. Marokko zit nu in de halve finale. Zijn beste acties uit die match kan je hieronder bekijken. 

Saibari Roberto Martinez Rode Duivels

Saibari heeft een marktwaarde van 2,3 miljoen euro en speelde nooit voor een Belgische, nationale jeugdploeg. Hoewel hij dus een sterke link heeft met België en ook voor ons land zou kunnen uitkomen, koos hij vorig jaar voor Marokko. Opvallend: Roberto Martinez had contact met de Antwerpenaar om hem naar de Rode Duivels te lokken, maar zonder succes. “Ik vond het geweldig dat zo’n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt.”, aldus Saibari. Zeg nooit nooit, nu België een nieuwe bondscoach heeft. Zolang hij nog niet voor de A-ploeg van Marokko uitkwam, is alles nog mogelijk!

Hier zien we een leuk interview met Ismael Saibari in de auto:

Saibari scoorde in 2021 nog deze opvallende owngoal...