Deze club werd de laatste 10 jaar 7(!) keer kampioen, maar moet nu vechten tegen de degradatie

Legia Warschau is met vijftien titels de recordkampioen van Polen. Het won de laatste tien jaar zeven keer de Ekstraklasa, de Poolse competitie. Maar dit seizoen loopt het heel wat minder voor de Poolse topclub, ze staan pas op een zeventiende plaats in het klassement en als ze zich niet snel herpakken dreigt de degradatie. 

Legia Warschau

De ploeg werd opgericht in 1916 en speelt in het rood, wit en groen. Legia Warschau speelt haar thuiswedstrijden in het Stadion Wojska Polskiego, een stadion dat plaats heeft voor 31.800 mensen. Met vijftien landstitels en negentien bekers is het de meest succesvolle club van Polen. De supporters van Legia Warschau staan er om bekend om heel fanatiek te zijn en vaak hebben ze indrukwekkende tifo's, ze hebben ook nauwe vriendenband met de clubs ADO Den Haag, Club Brugge en Juventus. Vadis Odjidja is de enige Belg die ooit bij Legia Warschau heeft gespeeld, hij kwam 42 keer in actie voor Legia Warschau.

Dit seizoen

Legia Warschau speelde vorig jaar kampioen en speelde daarom dit jaar mee in de Europa League. Daar werden ze laatste in een groep met Spartak Moskou, Napoli en Leicester City. Maar ook in de nationale competitie wil het maar niet lukken voor de Poolse ploeg. Met zeven overwinningen, één gelijkspel en veertien nederlagen in 22 wedstijden, pakten ze nog maar 22 van de 66 mogelijke punten. Dat zorgt ervoor dat ze met een zeventiende plaats in het klassement op een degradatieplaats staan. Ondanks dat ze match minder hebben gespeeld dan hun dichtste concurrenten, is het toch een groot verschil met de voorbije jaren. Legia Warschau heeft nog twaalf wedstrijden om het behoud veilig te stellen.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link