Buitengewone vergadering ingelast die toekomst van de Champions League plots grondig kan veranderen

Buitengewone vergadering ingelast die toekomst van de Champions League plots grondig kan veranderen

Op 6 en 7 juni zal er een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden waarop men de toekomst van de Champions League gaat bespreken. Die komt er nadat er verschillende foute geruchten de ronde gingen.

“We betreuren dat er heel wat verkeerde informatie verspreid is”, schreef ECA-voorzitter Andrea Agnelli in een brief gericht aan de 232 leden, waaronder ook de Belgische G5. Verscheidene media berichtten over een kampioenenbal waarin 32 clubs in de groepsfase van de Champions League in vier groepen van acht worden ondergebracht. De eerste zes van elke groep zouden ongeacht hun klassement in eigen land, geplaatst zijn voor de volgende editie.

De Champions League lijkt zo een bijna gesloten competitie, waarbij vooral de Europese elite met de miljoenendeals aan de haal gaat. Maar dat betekent ook extra druk op de al overvolle speelkalender. Bepaalde scenario’s gaan uit van Champions League-wedstrijden in het weekend. Daar maken meer dan 35 profliga’s, verenigd in European Leagues, zich ernstig zorgen om.