Aster Nzeyimana wordt de nieuwe presentator van Extra Time, maar wie is hij?

Aster Nzeyimana is zowat de rijzende ster op de VRT-redactie. De amper 27-jarige sportjournalist werkt sinds 2015 voor Sporza en krijgt telkens meer schermtijd. Zo is hij één van de vaste sportgezichten op Het Journaal en geeft hij ook live-commentaar op Sporza Radio, dat komt erop neer dat hij sportwedstrijden van commentaar voorziet op Radio 1.

EK voetbal

Af en toe geeft Aster Nzeyimana ook voetbalcommentaar op televisie. Zo krijgt hij deze zomer een belangrijke rol op het EK-voetbal. Nzeyimana is één van de vaste commentatoren op Sporza, naast onder meer Filip Joos en Peter Vandenbempt. De man met Burundese roots wordt trouwens ook de opvolger van Frank Raes in Extra Time, wiens pensioen nadert.

Aster Nzeyimana

Aster Nzeyimana is ook samen met actrice Lize Feryn, met wie hij in 2020 drie uur lang de 1000 klassiekers op Radio 2 presenteerde. Hij is niet alleen bezeten door het voetbal, maar heeft het ook zelf gespeeld. Vroeger speelde Nzeyimana nog voor Berlare en Eendracht Aalst. Leuke kerel waar we nog veel van zullen horen!

Op bezoek bij de VRT

Aster samen met Lize Feryn