Wie is Fedde Leysen, 19-jarige Belg die door Union werd overgenomen van PSV?

Het voetbalsprookje van Union Saint Gilloise bleef ook in het seizoen 2022-2023 gewoon verder duren. De Unionisten sloegen de voetbalwereld het seizoen daarvoor al tot verstomming door als promovendus tot op het einde mee te strijden voor de titel, maar deden daar dit seizoen nog een schepje bovenop met een knappe Europese campagne. De tol van het succes is helaas dat er alweer heel wat sterkhouders zullen vertrekken. Maar Union kennende zullen ze daar volgend seizoen opnieuw staan met enkele nieuwe smaakmakers. Eén van hen wordt mogelijk Fedde Leysen. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Fedde Leysen van Union?

Fedde Leysen is een Belgische, actieve voetballer die komend seizoen zal uitkomen voor Union Saint-Gilloise. Leysen is geboren op 9 juli 2003 en is op moment van schrijven dus negentien jaar. De Belg speelde heel lang in de jeugdreeksen van Oud-Heverlee Leuven, maar koos in de zomer van 2019 voor een avontuur bij onze Noorderburen: PSV Eindhoven legde de talentvolle centrale verdediger vast. Daar ontwikkelde hij zich sterk, want vorig seizoen was hij een vaste waarde bij de beloften van PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Hij haalde zelfs al enkele keren de selectie van de A-ploeg, maar debuteren deed hij nooit. Union neemt Leysen nu transfervrij over.

Fedde Leysen nationale jeugdreeksen

Leysen is ook bij de voetbalbond uiteraard geen onbekende naam. Hij speelde in het verleden al voor de Belgische U16, U17, U19 en maakte in november 2022 zijn debuut voor de U20. Coach Wesley Sonck liet Leysen toen opdraven in de oefenpot tegen Noorwegen, waar hij 90 minuten op het veld stond.

Fedde Leysen broer van Tobe Leysen

Bij de oplettende voetbalfan doet de naam 'Leysen' misschien een belletje rinkelen. Fedde is namelijk de jongere broer van Tobe, die reservekeeper is bij KRC Genk en afgelopen seizoen heel wat onder de lat stond bij Jong Genk in de Challenger Pro League.