Verschueren: “De realiteit is dat Anderlecht vaker een jeugdspeler zal moeten verkopen”

Bij Anderlecht blijven ze schreeuwen dat ze vol voor hun eigen jeugd gaan. Zij zijn de belangrijkste troef van paars-wit. Toch krijgt het bestuur vaak het verwijt dat men echte talenten steeds op vroege leeftijd blijft verkopen. Michael Verschueren legt uit.

“Het beleid is ondertussen veranderd”, legt hij uit in Het Nieuwsblad. “Ikzelf moest uitgaande transfers doen om een budget te creëren voor inkomende. Daarom verkocht ik Bornauw, Santini en Saelemaekers. Vandaag heeft Peter Verbeke het ook niet makkelijk omdat hij met beperkte middelen moet manoeuvreren op de markt. Jérémy Doku werd dan wel verkocht voor 27 miljoen, maar dat geld kan niet worden aangewend voor versterkingen.”

Saelemaekers

“De realiteit is dat Anderlecht vaker een jeugdspeler zal moeten verkopen. Saelemaekers bedankt me soms nog voor zijn transfer naar AC Milan. Ik weet wel dat de supporters dan twijfelen aan onze slogans - In Youth We Trust en Trust the Process -, maar kijk eens hoeveel jonkies er alweer in het elftal staan.”

“The Process hangt niet af van één speler. We zullen de jeugd altijd kansen geven, en eens ze aan maturiteit winnen, zullen de resultaten volgen.”