Dit zijn alle selecties op het EK voetbal, Euro 2020 (OVERZICHT)
Inhoudsopgave
Alle selecties voor het EK 2020 zijn bekend! Moet jij je EK-pool nog invullen of ben je gewoon benieuwd naar welke spelers er straks op het EK schitteren? Bekijk alle 24 selecties hieronder. Anders dan andere jaren mogen de bondscoaches dit toernooi 26 spelers meenemen. Op 1 juni, tien dagen voor het EK, moest de definitieve selectie bekend worden gemaakt.
Alle selecties van de nationale bonden op het Europees kampioenschap voetbal
Poule A
Turkije:
We beginnen met Turkije, het land dat onlangs nog met 4-2 van Oranje won. Enkele bekende namen bij de Turken, want Orkun Kökcü behoort tot de 26-koppige selectie van bondscoach Şenol Güneş. De complete selectie van Turkije vind je hier!
Italië:
De Italianen wonnen vier maal de wereldbeker en eenmaal werden ze Europees kampioen. De meest recente was in 2006. Nu gaan ze uiteraard weer voor de winst. Zie hier de complete selectie van Italie.
Wales:
Bij Wales is er eigenlijk één grote man: Gareth Bale, maar gaat hij zijn land naar de knock-out fase schieten? In 1958 bereikte Wales de kwartfinale, die met 1-0 werd verloren. Zie hieronder de selectie waar Wales het mee moet doen.
Zwitserland:
De Zwitsers hebben een aantal aardige spelers in de selectie denk aan: Shaqiri, Xhaka en Rodriquez. Ook gaat Yvon Mvogo mee naar het EK. Zie hier de volledige selectie van Zwitserland.
Poule B
België:
De Belgen worden gezien als één van de favorieten voor de eind zege. Op het WK in 2018 werd het uitgeschakeld door Frankrijk met 1-0. De Belgen hebben een gunstige poule en aangezien hun selectie gaan ze natuurlijk voor de eeste plek in de poule.
Denemarken:
Voor de Denen is het tijd om dit EK maar eens te gaan verrassen. Helaas moeten ze dit doen zonder Schöne en Jørgensen. Op het WK 2018 werden ze uitgeschakeld op penalty's door Kroatië. Dit is de selectie
Finland:
Thomas Lam (PEC Zwolle) gaat met Finland proberen zo ver mogelijk te komen op het eerste eindtoernooi ooit. Zie hier de selectie van de Finnen
Rusland:
De Russen organiseerden in 2018 het Wereldkampioenschap in eigen land. Ze schopten het tot de kwartfinale door te winnen op penalty's tegen Spanje, maar in de kwartfinale werd het uitgeschakeld. Bekijk hier de selectie van Rusland.
Poule C
Oranje:
Het Nederlands Elftal staat na twee gemiste eindtoernooien eindelijk weer op een podium. De ploeg van Frank de Boer moet Cillessen en Van Dijk missen op het EK. Zodra Nederland eerste wordt in de poule komen ze tegen één nummer drie uit poule D,E en F. Hopelijk niet uit poule F, want daar zitten Portugal, Frankrijk en Duitsland in. Dit is de selectie van Oranje op het EK
Oostenrijk:
De grote naam bij Oostenrijk is natuurlijk David Alaba. Oostenrijk gaat voor de derde keer een eindtoernooi spelen en met deze selectie gaan de Oostenrijkers dat doen.
Oekraïne:
Oekraïne speelt op 13 juni de eerste wedstrijd tegen Nederland. En dat doen de Oekrainers met deze selectie.
Noord-Macedonië:
Noord-Macedonië heeft één naam die de echte voetbalkenners kennen namelijk: Pandev. Gaat hij Noord-Macedonië naar één van de beste nummer drie's schiet of zelfs nummer twee? Dat zullen ze met deze selectie moeten doen.
Poule D
Kroatië:
De Kroaten speelden in 2018 de WK finale tegen Frankrijk, die helaas verloren werd. Maar desalniettemin werd er feest gevierd in Kroatië. Gaan de Kroaten dit jaar weer zo ver komen? Zie hier de selectie van Kroatie
Engeland:
Dit jaar moet het gaan gebeuren voor Engeland. Het behalen van een Europese prijs. Als je even de selectie van Engeland bekijkt weet je wel waarom.
Tsjechie:
Op het laatste EK in 2016 werden ze vierde in de poule. Met deze selectie gaat Tsjechie voor een betere prestatie.
Schotland:
De Schotten hebben zich op het nippertje gekwalificeerd, door op penalty's de Serven te verslaan. Met deze selectie moeten de Schotten het gaan doen.
Poule E
Polen:
Bij Polen is één grote man: Robert Lewandowski. Hij scoorde bij zijn club Bayern (41!) keer en daarmee verbrak hij het stokoude record. Gaat hij zijn land op sleeptouw nemen? Dit is de EK-selectie van Polen.
Slowakije:
Robert Bozenik, Thomas Suslov en nog één Eredivisie speler gaan met Slowakije eenzo goed mogelijke prestatie proberen te leveren. Zie hier de EK-selectie van Slowakije.
Spanje:
Luis Enrique gaat met Spanje natuurlijk voor de EK-Winst. Het zal het alleen zonder Sergio Ramos moeten doen. De aanvoeder is niet fit genoeg en zal het EK dus moeten missen. Hier alle namen van de Spaanse EK-selectie.
Zweden:
Zweden gaat voor een betere prestatie dan vier jaar geleden op het EK. Dat was namelijk een vierde plek in de groepsfase. De Zweden moeten die helaas zonder Zlatan Ibrahimovic doen. Zie hier de volledige selectie van Zweden.
Poule F
Frankrijk:
De grote titelfavoriet zijn natuurlijk de Fransen. Ze wonnen in 2018 het WK en als je deze EK-selectie van Frankrijk bekijkt snap je wel waarom dit de grote favoriet is.
Duitsland:
De Duitsers hebben geen leuke herrineringen aan het WK 2018. Het werd namelijk vierde in een poule met: Mexico, Zuid-Korea en Zweden. Dit jaar zal het met deze selectie van Duitsland dus beter moeten.
Hongarije:
Je kunt wel stellen dat de Hongaren niet zo'n goede loting achter de rug hebben. Op het EK in 2016 werd Hongarije eerste in de poule met ondere andere Portugal, waar ze nu ook mee zitten. Met deze selectie gaan de Hongaren het doen.
Portugal:
En dan als laatste: Portugal. De Portugezen wonnen in 2016 het EK, na een winnende goal van Éder in de verlenging. De bondscoach van Portugal gaat met deze selectie hopen op hetzelfde scenario.