Rits: "Het was niet het idee van Club, noch het mijne"

Rits: "Het was niet het idee van Club, noch het mijne"

Mats Rits heeft duidelijk zijn positie gevonden bij Club Brugge, maar dat had waarschijnlijk niemand ooit verwacht, vooral hijzelf niet. "Ik heb leren genieten van een bal te onderscheppen."

Coach Ivan Leko is een fan van de middenvelder. Hij apprecieert niet alleen zijn toewijding , maar vooral de invulling die Rits aan zijn rol heeft. Leko vindt hem daardoor cruciaal voor het evenwicht op het middenveld, met Vanaken en Vormer wat hoger.

"Die positie kwam nochtans niet ter sprake in onze gesprekken", vertelt Rits in Het Laatste Nieuws. "Het was niet het idee van Club, noch het mijne om hier uit te groeien tot een verdedigende middenvelder."

Waterdrager

"Maar ik vind het ook wel leuk om daar te staan. Ik zeg dat hier ook soms: 'Ik ben maar een simpele waterdrager.' Maar dat is niet erg. Ik heb leren genieten van die positie. Als ik een crosspass of een voorzet kan onderscheppen, of een aanval kan opzetten met een passje van vijf meter naar Hans (Vanaken, red.), dan haal ik daar plezier uit. Ik hoef het verschil niet te maken."