Ooit ploegmaat van Balotelli en Bonucci ... ex-Inter-speler topschutter en kampioen in 3e Nationale

Heb jij al ooit van Ignazio Cocchiere gehoord? De 35-jarige Italiaan, die 36 wordt in september, werd afgelopen seizoen topschutter in Derde Nationale. Niet alleen dat, want met zijn team Tempo Overijse speelde hij bovendien kampioen, waardoor hij komend seizoen in Tweede Nationale zal uitkomen. Twee seizoenen geleden scoorde hij ook al 25 goals in 30 matchen. Tijd om deze ex-jeugdspeler van Inter nog wat beter te leren kennen.

Ignazio Cocchiere

Ignazio Cocchiere begon zijn carrière bij de jeugd van Inter. Hij zat destijds in een zeer sterke lichting met spelers zoals Mario Balotelli en Leonardo Bonucci. Met die sterke ploeg werd hij kampioen in de U21-reeks. Omdat hij in die tijd moest opboksen tegen wereldsterren zoals Ibrahimovic en Adriano, kwam hij slechts aan één optreden voor de Nerazzurri. Zo mocht hij meedoen in een niet-officiële wedstrijd met de A-ploeg tegen Lecce.

Uiteindelijk was hij in 2007 genoodzaakt om de Italiaanse topclub te verlaten. Hij probeerde het bij lagere ploegen in Italië zoals Pro Patria en AS Pizzighettone, maar daar kende hij weinig succes. Na avonturen in Zwitserland bij FC Baulmens en Stade Nynonnais en nieuwe pogingen in Italië bij Gallarate en Caronnese kwam de aanvaller in 2012 in België terecht.

Tempo Overijse

De Italiaanse aanvaller tekende bijna elf jaar geleden een contract bij Union Saint-Gilloise. Op vier jaar tijd speelde Cocchiere 93 matchen voor de Brusselaars en daarin scoorde hij 29 keer. In 2016 vertrok de Italiaan naar Dender, dat toen in Eerste Nationale speelde. Hij was daar heel succesvol met 43 goals in 89 wedstrijden. Ondanks zijn goede statistieken koos hij voor een nieuwe uitdaging. Deze keer ging de aanvaller bij Eendracht Aalst aan de slag. In Tweede Nationale kon de Italiaan ook elf keer het doel vinden in 25 optredens. Sinds augustus 2021 komt Cocchiere uit voor Tempo Overijse. De vorige twee seizoenen in Derde Nationale, maar na de titel binnenkort een reeksje hoger. Vorig seizoen scoorde hij 25 goals in 30 matchen, deze keer 22 goals in 27 matchen. Goed voor de topschutterstitel!

Europees Parlement

Ignazio Cocchiere is geen voltijdse profvoetballer, dus heeft hij naast zijn (betalende) hobby ook een job. Hij heeft altijd voetbal gecombineerd met academische studies. Eén van de redenen waarom hij in België kwam voetballen, was omdat hij politieke wetenschappen wilde studeren. Zo heeft hij tegenwoordig een job in het Europees Parlement dat in Brussel zetelt. Een knap verhaal van deze ervaren Italiaan. Benieuwd wat hij volgend seizoen kan betekenen in Tweede Nationale met promovendus Tempo Overijse.

Aangezien Cocchiere al meer dan tien jaar in België vertoeft, spreekt hij uiteraard al goed Nederlands.

Ignazio Cocchiere speelde voor Union nog voor de Brusselaars hoge toppen scheerden:

Ook interessant