"Vincent, wat is de bedoeling van die veldbezetting? Speel eens met 2 spitsen!"

Anderlecht-legende Paul Van Himst (76) volgt zijn club nog steeds van dichtbij. Hij is optimistisch over het feit dat het wel goed komt, maar ziet ook waar de problemen zitten. Als Van Himst op deze moment trainer zou zijn, vloog er meteen een tweede spits het veld bij. 

"Het verbaast me dat we maar met één spits spelen", begint Van Himst in HLN. "Ik ben voorstander van twee spitsen. Als er een bal voor de goal komt, staat er niemand. Als je de vergelijking met AA Gent maakt... Sven Kumske was er in één wedstrijd meer in de zestien dan bij ons in een heel jaar. Dan klopt er toch iets niet?"

"Soms maakt het zelfs niet uit wie er staat, als ze er maar staan", gaat hij verder. "Vandaar: ik zou vooral eens willen vragen aan Vincent wat de bedoeling is van die veldbezetting. Ach, ik kan niet bewijzen dat ik juist ben. Anderzijds stel ik vast dat ik in mijn tijd nooit op mijn eigen helft moest verdedigen en dat Anderlecht er toen wel in slaagde om de tegenstander twintig minuten bij de keel te grijpen."