Mignolet: “EK winnen zou een eer zijn, maar de Europa League met Club winnen is een grootsere prestatie”

Simon Mignolet doet het momenteel uitstekend. De doelman voelt zich goed bij Club Brugge en is dan ook één van de sterkhouders. Ook bij de nationale ploeg is hij niet weg te denken uit de selectie. Maar waar droomt Mignolet nu echt van? Het EK winnen met de Rode Duivels als bankzitter of de Europa League met Club als titularis?

“Dat is een heel moeilijke vraag”, begint Mignolet in Het Laatste Nieuws. “Het EK winnen met de Rode Duivels zou een eer zijn, maar de Europa League winnen met Club zou een veel grootsere prestatie zijn. Los van het feit of ik speel of op de bank zit.”

“Club dat de Europa League wint, da's niet echt realistisch. Zoiets zou buitensporig zijn, kijk naar welke ploegen er nog allemaal in zitten. Terwijl België sowieso één van de favorieten is voor het EK. Wat eigenlijk ook ongelofelijk is."

EK 

"Kijk, ik weet wat het is om de Champions League te winnen vanop de bank. Da's niet hetzelfde als wanneer je óp het veld staat, maar je maakt wel deel uit van het geheel. Ik zou héél graag Europees kampioen worden. Of ik een minuut gespeeld of niet, is niet zo belangrijk.”