ONGELOFELIJK! Verschil tussen Club Brugge en Anderlecht al geschat op 30 miljoen euro!

De Belgische profclubs hebben vorig jaar gezamenlijk 87 miljoen euro verlies geleden. Dat is een waanzinnig cijfer. Slechts 5 clubs kunnen groene cijfers voorleggen. Club Brugge torent met een winst van 7 miljoen euro ver boven de rest uit. Anderlecht blinkt dan weer uit in het voorleggen van rode cijfers. Met bijna 26 miljoen euro zijn zij absoluut de slechtste leerling van de klas. 

"Marc Coucke zorgde bij Anderlecht intussen al voor een kapitaalsverhoging van 27.330.000 euro", begint Wim Lagae, sporteconoom aan de KUL in Het Laatste Nieuws. "Hun vorm van financiële doping is bijna opgebruikt. Vandaar dat zij met Karel Van Eetvelt een nieuwe CEO hebben gehaald die ervoor zal moeten zorgen dat de operationele uitgaven 'matchen' met de inkomsten."

"Aan de andere kant van het spectrum vinden we de cijfers van Club Brugge. Die zijn niet groen, maar donkergroen. Zij zouden zelfs geen kapitaalsverhoging nodig hebben om een mindere periode te compenseren. Zij schreven een nettowinst van iets meer dan 7 miljoen euro bij op de bankrekening."

Het nettoverschil tussen de beste en slechste leerling bedraagt zo al 33 142 961,49‬ euro.