Dortmund-aanhang misdraagt zich: vrouwen en kinderen in Leipzig-vak aangevallen

Dortmund-fans hebben zich enorm misdragen bij de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig. Een gedeelte van de aanhang zou zelfs kinderen en vrouwen hebben aangevallen.

Bild meldt dat het na afloop van de wedstrijd compleet mis ging. Door de Dortmund-aanhang zouden stenen en flessen zijn gegooid naar de Leipzig-fans. Hierbij raakten vier agenten en zelfs een politiehond gewond. Ook werden de fans van Leipzig in hun eigen vak aangevallen, waaronder zelfs vrouwen en kinderen.

Een woordvoerder van de politie zei hier het volgende over: ''Er is extreem geweld vastgelegd, gericht op iedereen die herkend werd als Leipzig-fan. Ook kleine kinderen, vrouwen en families werden aangevallen.''

Voorafgaand aan het duel werden al enkele spandoeken getoond met daarop beledigingen richting RB Leipzig. Op een van die spandoeken stond de tekst: 'Burnout Ralle: Häng dich auf!' ('Burnout Ralf, hang je op!'). De tekst was gericht aan Ralf Rangnick, de directeur van Leipzig die in 2011 door een burnout zijn functie als trainer van Schalke moest neerleggen.

Het bestuur van Dortmund heeft laten weten afstand te doen van de rellen: ''Wij veroordelen geweld in iedere vorm,'' liet de club weten.

De Duitse voetbalbond heeft nog niet van zich laten horen.