Hugo Borst hekelt Noa Lang: "Speelt sinds kort zonder luier en heeft al een mening"

Hugo Borst heeft zich dit weekend verwonderd over Ronald Koeman en Noa Lang. Dit schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Borst zag Koeman niet eerder zo voor de camera staan en haalt uit naar Lang.

"Ik heb Koeman zo’n staat-van-zijn weleens zien acteren. Dan zette hij verongelijktheid en irritatie net iets zwaarder aan. Maar dan noemde hij altijd wel een paar spelers of posities. Wat heet, die zaagde hij bij de enkeltjes af", begint Borst. "Dat deed hij nu niet. Koeman zei steeds zo boos op zichzelf te zijn. Dat was voor mij nieuw. Extreme zelfkritiek. Ik keek nog eens naar dat oer-Hollandse gezicht. Geen blosjes deze keer. Het was scharlakenrood van opwinding en ergernis."

"Het had voor de hand gelegen om de knoeiers op een rokende barbecue te leggen", gaat de columnist verder. "Bij de eerste Italiaanse goal was Malen de schuldige, bij de tweede Geertruida, bij de derde Virgil van Dijk. Vooral het derde tegendoelpunt gaf alle reden om tot een eindafrekening te komen. De aanvoerder van Oranje is het steeds vaker kwijt. Gisteren vergat hij zijn opponent naar de buitenkant te drijven, hij zette de scorende Italiaan nooit onder druk. Waarschijnlijk wilde Koeman zijn captain niet schofferen, omdat hij anders diens positie ondermijnt voor de belangrijke interlands in september tegen de Ieren en de Grieken. Ik denk dat de bondscoach deze week momenten heeft gehad dat hij twijfelt of het nog gaat lukken, kwalificatie voor het EK in Duitsland."

Daarnaast was Borst erg kritisch op Noa Lang. Volgens de columnist moet de aanvaller van Club Brugge niet zo zeuren: "Na afloop zei Lang dat een duel om plek drie in de Nations League 'nergens op slaat'. Dat jong speelt sinds kort zonder luier en heeft nu al een mening."