Zo kijk je naar de Finalissima tussen AZ en Boca Juniors

De talenten van AZ mogen het tegen Boca Juniors opnemen in de Youth Finalissima. Daarin strijden de winnaars van de Youth League tegen de leeftijdsgenoten die de Copa Libertadores wisten te veroveren. De wedstrijd in La Bombonera is ook in Nederland live te volgen.

In Buenos Aires trappen de jonkies van Boca Juniors om 21.00 uur, Nederlandse tijd, af voor de Finalissima. De naam komt van de wedstrijd tussen de winnaar van het EK en de Copa América, die in 2022 voor het eerst onder de mannen werd gehouden. Nadat de prestigieuze finale ook al werd gespeeld tussen de voetbalsters van Engeland en Brazilië, is het nu de beurt aan de jeugd. 

Bij AZ Onder-20, dat vorig jaar na overwinningen op FC Barcelona en Real Madrid in de finale te sterk was voor Hajduk Split, staat Jan Sierksma wederom aan het roer. De succesvolle jeugdtrainer schoof door naar Jong AZ, maar coacht wel 'gewoon' de tweede finale van de AZ-talenten.

De wedstrijd om de Youth Finalissima is zaterdag vanaf 21.00 uur te zien op zowel ESPN 2 als Ziggo Sport Racing. In de selectie van AZ springen talenten als Ernest Poku, Mexx Meerdink, Maxim Dekker en Wouter Goes er bovenuit.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link