THROWBACK: Club Brugge verslaat Standard met 7-1(!), hier spelen de XI van toen nu... (VIDEO)

Blauw-zwart won exact acht jaar geleden met straffe 7-1 cijfers van Standard, nog steeds één van de grootste thuisoverwinningen in de geschiedenis van blauw-zwart. En dat tegen een toenmalige concurrent. Het werd de dag dat Diaby de ketchupfles bovenhaalde en dat Oulare zijn laatste treffer voor zijn vertrek liet optekenen. Wij gingen even kijken waar de heren van toen nu aan de slag zijn.

Club Brugge 7-1 Standard opstelling

Hier spelen de heren die toen in de basis stonden nu: Sinan Bolat (Westerlo), Laurens De Bock (Altromitos Athene), Brandon Mechele (Club Brugge), Óscar Duarte (Al-Wehda), Davy De Fauw (gestopt), Victor Vazquez (Toronto), Claudemir (zonder club), Hans Vanaken (Club Brugge), Ruud Vormer (Zulte Waregem), Obbi Oulare (Lierse-Kempenzonen) & Abdoulay Diaby (Pendikspor).

Club-Standard 7-1 opstellingen

Wedstrijdverslag Club Brugge-Standard 7-1

Club Brugge werd in het seizoen 2015-2016 kampioen, terwijl Standard Play-Off 2 speelde, maar wel de beker won. De wedstrijd begon met het missen van grote kansen; aan Brugse zijde. Diaby had in de 3de minuut van de wedstrijd altijd moeten scoren, maar maakte zijn foutje in de zevende minuut meteen al goed door de 1-0 voorbij doelman Thuram te lopen.

Club Brugge was dominant en op zoek naar meer. Oscar Duarte verstuurde een lange bal naar Vormer die met een subtiel tikje de 2-0 binnenlegde. Toen ging het heel snel: Ivan Santini prikte de 2-1 binnen tijdens een zeldzame aanval van Standard maar lang konden ze niet gaan dromen. Twee minuten later stond het al 4-1 na doelpunten van Oulare en opnieuw Diaby. In de tweede helft nam Club wat gas terug, maar toch bleef de score uitlopen. Claudemir verlengde een vrije trap in doel en Diaby scoorde nog twee maal. Het zou, niet onlogisch, de enige keer zijn dat Diaby daarin slaagde.