WTF! Luis Suárez fraudeert bij Italiaanse inburgering...

Luis Suárez ligt onder vuur in Italië. Hij fraudeerde in een poging een Italiaans paspoort te krijgen. De Uruguayaan leek hard op weg naar Juventus nu zijn rol bij Barcelona is uitgespeeld. Enige probleempje: de 'Oude Dame' heeft al meerdere spelers van buiten EU onder contract en alleen als Suárez een Italiaans paspoort zou krijgen was een transfer mogelijk. 

Taaltest

Suárez kwam daarvoor ook in aanmerking, omdat zijn vrouw al een Italiaans staatsburgerschap heeft. Alleen moest hij dan wel een verplichte taaltest: een zogeheten B1-test ondergaan, waarmee een zeer basale kennis van het Italiaans wordt getoetst. In die test maakte hij 0 fouten en dat wekte argwaan.

Diverse media beschikken over documenten van de Italiaanse politie, -die een inval deed vanwege een andere zaak in Perugia en hier ook op stuitte -waarin vragen worden gesteld over de geldigheid van het examen van Suárez. Zo zou de oud-Ajacied vooraf al op de hoogte zijn geweest van de vragen in de taaltoets. In twintig minuten tijd legde hij de test af, waar er normaal twee uur voor staat. 

De politie gaf inmiddels ook telefoongesprekken vrij tussen de docent en examinator. 

Docent: "Hij had vandaag zijn laatste les, maar bereid je voor: hij spreekt geen woord Italiaans."

Examinator: "Oh God. Welk niveau zou hij moeten halen?"

Docent: "Niet zou moeten, hij móet het halen. We kunnen een jaarsalaris van 10 miljoen euro niet laten klappen op een B1-test." 

Een transfer naar 'Juve' lijkt hiermee definitief vsan de baan. Atletico Madrid lijkt nu de nieuwe club te worden van Suárez.