Topclubs dringen aan op snelle verandering in Play-Off 1

Topclubs dringen aan op snelle verandering in Play-Off 1

Was de bal van Hans Vanaken over de lijn of niet? Het deed afgelopen speeldag heel wat stof opwaaien. Zoveel zelfs dat de Pro League al overweegt om een soort van beginnende doellijntechnologie te introduceren voor de start van de Play-Offs.

De topclubs hadden al langer offertes had aangevraagd bij gespecialiseerde bedrijven. Zij vragen nu om een update. Dat bevestigde woordvoerder Stijn Van Bever. "We hebben nu een nieuwe raming gevraagd. Zowel voor zuivere doellijntechnologie als voor camera's die in het doel kunnen gehangen worden. Vooral de topclubs dringen aan op verandering. Een bal op of over de lijn kan het verschil betekenen tussen de titel en de tweede plaats."

Het bestuur van de Pro League hoopt op de Raad van Bestuur van 10 februari een zicht te hebben op de verschillende systemen en hun kostenplaatje. Begin februari ligt het onderwerp alleszins op tafel. Het gros van de topclubs zal alleszins aandringen om de nieuwe technologie te implementeren. Dat schreef Het Laatste Nieuws.