3e Provincialer pakte vorig seizoen 0 punten en slikte 155(!) goals, maar begint nu met 6 op 6!

Soms heb je zo van die seizoenen waar het totaal niet wil lukken. Zo'n seizoen kende KAV Dendermonde, oftewel stamnummer 57, in het voetbaljaar 2022-2023. De club uit Dendermonde sloot zich in 1913 aan bij de Belgische Voetbalbond en is zo één van de oudste ploegen van ons land. Ze speelden in de beginjaren op een degelijk niveau en speelden ook enkele seizoenen in de Tweede Klasse. Nu zijn ze echter helemaal afgezakt en bevinden ze zich na de degradatie van vorig seizoen in Derde Provinciale. Ze zijn alvast goed begonnen aan de nieuwe campagne!

KAV Dendermonde 6 op 6 Derde Provinciale E

Na een rampzalig seizoen 2022-2023 kunnen ze bij Dendermonde gelukkig opnieuw naar boven kijken. Een verse start in Derde Provinciale gaf de Oost-Vlaamse burger duidelijk moed. Dendermonde is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen: na twee speeldagen staan ze samen met Haasdonk B en Wachtebeke op kop met zes op zes. Ze wonnen op speeldag één van Robur en pakten één week later ook de scalp van Sint-Niklaas. Een leuke binnenkomer dus!

KAV Dendermonde 6 op 6 Derde Provinciale E Oost-Vlaanderen

KAV Dendermonde 2022-2023

KAV Dendermonde speelde twee seizoenen geleden nog in Eerste Provinciale, maar degradeerde toen naar Tweede. Tijd om opnieuw naar boven te kijken, zou je dan denken. Helaas bleek dat niet te kloppen: Dendermonde eindigde vorig seizoen moederziel alleen laatste en pakte uiteindelijk nul punten. De Oost-Vlamingen slikten daarbij zelfs 155 goals. Nog een feitje: commentator en analist Filip Joos speelde ooit nog voor deze club.

Ook interessant