Artsen over Christian Eriksen: "Geen corona, geen vaccinatie, geen hartafwijking"

Volgens Internazionale-clubarts Piero Volpi en -voorzitter Giuseppe Marotta heeft Christian Eriksen geen corona gehad en is hij ook nog niet gevaccineerd.

Wat er precies gebeurde

Kort voor het rustsignaal zaterdagavond in de EK-wedstrijd Denemarken-Finland werd Eriksen aan de rechterkant van het veld aangespeeld. De oud-speler van Ajax ging naar de grond op het moment dat hij de bal aan moest nemen. De medische staf snelde met een brancard naar de speler van Inter toe, maar besefte al snel dat er gereanimeerd moest worden. 

Gereanimeerd

Reanimatie volgde en daarna werd Eriksen, momenteel spelend bij Internazionale en daarvoor Tottenham Hotspur, per brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis vervoerd. Daar kwam hij weer bij kennis.

Inter-arts en voormalig cardioloog over Eriksen: Geen corona, geen vaccinatie, geen hartafwijking

Willem Engel tweet over Christian Eriksen

Ondertussen gingen er allerlei wilde speculaties over dat afschuwelijke moment. Zo legde ook in Nederland Willem Engel, voorman van Stichting Viruswaarheid, een verband met de vaccinaties. Lees: Wagelijke tweet Willem Engel over Christian Eriksen. Het bewuste bericht van Engel is overigens verwijderd door Twitter. Maar wereldwijd werden er door mensen theorieën bedacht over de oorzaak van de hartstilstand van Eriksen. 

Niet gevaccineerd tegen corona

"Christian heeft nooit corona gehad en is niet gevaccineerd", stelt Marotta bij RAI Sport. "Hij is op dit moment onder behandeling van de Deense medische staf. Onze staf heeft nauw contact met deze mensen."

Volpi benadrukt dat Eriksen nooit besmet is geweest, geen onderliggende condities heeft en tot dusver alle medische testen in Milaan zonder problemen doorstond.

Cardioloog

De voormalig cardioloog van Eriksen stelt dat er tijdens zijn tijd bij Tottenham Hotspur ook nooit hartproblemen zijn geconstateerd. Dokter Sanjay Sharma van de St. George's University in Londen zegt dat er bij de middenvelder sinds 2013 nooit afwijkende testresultaten zijn vastgesteld. "Ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit. Zijn tests waren volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan ​​omdat ik zelf de tests heb gedaan."

Status Christian Eriksen

Op dit moment verblijft Christian Eriksen in het Rigshospitalet in Kopenhagen. Dat ziekenhuis staat tegenover het stadion waar zaterdag de EK-wedstrijd Denemarken-Finland werd gespeeld. Zijn situatie is stabiel. 

Lees ook: Spelerspaspoort, profiel Christian Eriksen