WOW: 12.849.402 euro, dat is de som waar het bij Anderlecht om draait

WOW: 12.849.402 euro, dat is de som waar het bij Anderlecht om draait

Toen de politie is binnengevallen op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede kwam er één en ander boven water. Het was een onderzoek naar witwaspraktijken bij transfers en dat bleek - niet enkel bij Anderlecht, maar ook andere eersteklassers - om veel geld te gaan…

12.849.402 euro om precies te zijn, dat is de som die Anderlecht tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019 betaald heeft aan ‘tussenpersonen’, makelaars dus. De 24 profclubs komen samen aan ruim 48,6 miljoen euro. Hallucinante bedragen die zomaar wegvloeien uit het Belgische voetbal.

De Pro League stelde een expertenpanel samen, met daarin ex-vicepremier Melchior Wathelet, Pro League-CEO Pierre François en FC Barcelona-advocaat Wouter Lambrecht. Zij moesten een doorlichting maken en ook een plan opstellen om deze praktijken aan te pakken.

Maandag komt het werkstuk van het expertenpanel ter sprake op de Raad van Bestuur van de Pro League, een stemming komt er waarschijnlijk op 7 juni. Maar het wordt sowieso niet zo revolutionair als gehoopt….