Ex-Anderlecht-publiekslieveling maakt fans wild: "Ik wil mijn carrière daar graag afsluiten"

Anderlecht staat erom bekend jonge talenten de kans te geven, ervaring te laten opdoen en van hun eerste prijzen te proeven. Ondertussen zijn er heel wat gewezen Anderlecht-spelers die hoge toppen scheren in buitenlandse topcompetities, zo ook Chancel Mbemba. De centrale verdediger van FC Porto had lovende woorden en een  spraakmakende belofte voor zijn ex-club.

"Anderlecht is mijn familie"

Onlangs schakelde hij nog het grote Juventus uit in de Champions League, maar Anderlecht is nooit ver weg. Zo was hij lovend over de Brusselse club: "Anderlecht is mijn familie, ik kijk naar al hun wedstrijden. Zij hebben de deur naar Europa geopend voor mij, ik blijf hen heel mijn leven dankbaar. Ik heb alles te danken aan Anderlecht en heb zin om mijn carrière daar af te sluiten."

Een wens voor de toekomst

Chancel Mbemba maakt momenteel deel uit van het basiselftal van FC Porto die onder leiding van Sergio Conceiçao de nodige successen weet te boeken. Zijn kompaan centraal in de verdediging is niemand minder dan ex-Real Madrid-speler Pepe. De Congolese international is duidelijk goed omringd in Portugal. De wens om ooit terug te keren naar het gewezen Astridpark is nu uitgesproken, al zal dat nog niet voor direct zijn.