Tijd voor verandering: 6 eigenschappen die FIFA 18 zeker moet overnemen van PES

Wat is nou het beste, FIFA of PES? Het blijft een retorische vraag, maar wat als we de beste eigenschappen van beide games gewoon kunnen samenvoegen? We zetten 6 voorbeelden op een rijtje dat FIFA 18 zou kunnen overnemen van PES...

1. Je eigen shirt aanpassen
Op PES zijn er weinig officiële shirts aanwezig, maar gelukkig zijn er vele vrijwilligers die hun eigen creaties online aanbieden. Naast shirts bestaat er ook de mogelijkheid om het logo, het stadion en de sponsors van je club aan te passen. Het zou leuk zijn om dit op FIFA 18 terug te vinden, zeker als je op de carrière-modus bezig bent....

2. Snelheid van aanvallers-verdedigers realistischer maken
Het gebeurt wel eens vaker: je wordt weggestuurd met je aanvaller, maar dan wordt je plaats voorbijgehold door een verdediger. In het echt zou dit normaal zelden of nooit gebeuren, maar op FIFA is het nog steeds een probleem. Op PES zijn alle eigenschappen, waaronder de snelheid, grondig bestudeerd en ook perfect toegepast in de game. 

3. Matchbeleving
Het sterke punt van PES is dat de beleving op de tribunes fenomenaal is, want dankzij de beter uitgewerkte stadions en fans wordt er een optimale situatie gecreërd. Ook de toestemming van UEFA om het officiële lied van de Champions League te gebruiken, speelt hier een belangrijke rol in.

4. Camp Nou
De goede relatie tussen Barcelona en Konami zorgt ervoor dat Camp Nou prachtig wordt voorgesteld op PES. Bij FIFA daarentegen wordt dit fantastisch stadion vervangen door een onbekend complex.

.

5. Meer tactieken
PES staat al jaren gekend om zijn ruim aanbod van tactieken in tegenstelling tot FIFA, dat het moet doen met een beperkt aantal. Het zou niet slecht zijn als EA Sports voor meer opties zou zorgen zodat de spelers meer tactische vrijheid hebben en alles naar hun eigen hand kunnen zetten.

6. Stadium editor
Eén van de beste eigenschappen van PES is dat je de kans krijgt om het stadion aan te passen naar je eigen wensen. Wil je een andere kleur van zitjes? Geen probleem, de stadium editor lost het voor je op!