48 matchen bij Club Brugge ... 36-jarige omstreden Spanjaard hangt schoenen definitief aan de haak

Ken jij Jordi Figueras nog? De nu 36-jarige Spanjaard speelde destijds 48 wedstrijden voor Club Brugge, maar liet er niet zo'n goede indruk na. Terwijl we hem vooral herinneren als omstreden Club Brugge-verdediger, heeft hij nu definitief zijn schoenen aan de haak gehangen. FC Algeciras uit de Spaanse derde klasse werd zo zijn laatste club. Zijn pensioen kondigde Figueras zelf aan op sociale media.

Jordi Figueras Club Brugge

Jordi Figueras werd geboren op 16 mei 1987 en is op moment van schrijven 36 jaar oud. De man geboren in Lleida werd opgeleid bij Real Madrid, maar zou er nooit één minuut voor het eerste elftal spelen. Alvorens in januari 2012 voor zo'n 600.000 euro bij Club Brugge neer te strijken, speelde hij voor Celta Vigo, Real Valladolid, Rayo Vallecano en Rubin Kazan, dat afgelopen seizoen (terug) promoveerde naar de Russische eerste klasse. Bij Club Brugge zou hij 48 wedstrijden spelen en drie keer scoren. Helaas was zijn periode bij blauw-zwart niet denderend, typerend voor de periode waarin de West-Vlamingen destijds verkeerden.

Lang vervlogen tijden: Figueras stelt zichzelf voor bij Club Brugge

Jordi Figueras stopt

Na amper anderhalf seizoen werd Figueras alweer van de hand gedaan, Club Brugge maakte uiteindelijk 300.000 euro verlies op hem. Real Betis kocht hem over, en verder zou hij in zijn rijkgevulde carrière nog uitkomen voor Eskisehirspor, Karlsruher SC, ATK, Racing Santander en FC Algeciras. Bij de Spaanse derdeklasser zou hij een dikke twee jaar vertoeven. Nu zit zijn carrière erop, want Figueras kondigde zijn afscheid zelf aan op sociale media. 

Zijn afscheidspost op Instagram, nadat zijn club Algeciras zelf al zijn pensioen aankondigde.

De 36-jarige Jordi Figueras kan nu eindelijk meer tijd doorbrengen met zijn prachtige familie: