Wilmots slaat terug: "Courtois speelde opstellingen misschien via z'n pa door."

Marc Wilmots was maandag te gast bij het tv-kanaal van L'Equipe en haalde daar fijntjes uit naar Thibaut Courtois, een speler die z'n kritiek op de ex-bondscoach nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.

"Keerde de Vlaamse pers zich tegen je omdat je weigerde om de opstellingen aan hen door te spelen?", vroeg de presentator eerst. "Dat klopt, maar zo'n zaken horen nu eenmaal bij het voetbal. Het was een keuze: als je de opstellingen geeft dan word je beschermd en anders maken ze je af. Ik heb ervoor gekozen om ze niet te geven en ik kan iedereen nog recht in de ogen kijken."

"Maar de pers hád de opstellingen wel. Het gerucht gaat dat Courtois die via zijn vader doorspeelde, klopt dat?", ging de presentator verder. "Het kan me eerlijk gezegd niet meer schelen. Op een moment moet je stoppen met je dat af te vragen, want waar eindigt het anders? Er worden veel 'mollen' genoemd. Of Courtois het deed via zijn vader? Mogelijk wel en dat zou ik jammer vinden. Maar ik ga me er niet meer mee bezighouden."

Foot - EDS : Marc Wilmots sur le grildoor lequipe