De Boeck: "Als ik naar mijn cv kijk, word ik er misselijk van"

De Boeck:  "Als ik naar mijn cv kijk, word ik er misselijk van"

Vorig seizoen was hij nog een gevierde coach bij KV Kortrijk. Maar in november werd hij bij datzelfde KV Kortrijk ontslagen. En enkele maanden later degradeerde hij met Sporting Lokeren. Hoe kijkt coach Glen De Boeck daarop terug?

"Wanneer ik terugkom in Kortrijk, zoals onlangs tegen Zulte Waregem, doet het mij nog altijd hartzeer dat ik daar ontslagen werd", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik werkte er even goed en even graag als vorig seizoen en ik vind: je kunt niet een spelersgroep maar eind augustus samenstellen en dan je coach ontslaan omdat er wel goed gevoetbald wordt maar je op dat moment maar 11e staat. Voor mij is dat een van de pijnlijkste ervaringen uit mijn carrière."

"In Lokeren was de situatie bijna uitzichtloos toen ik er begon met een spelersgroep die heel diep was weggezakt. We konden ons niet redden, maar ik ben toch trots op hoe we opnieuw schwung in de ploeg kregen, op het voetbal dat we speelden en het parcours dat we aflegden. Het liefst zou ik hier blijven voortbouwen. In 1B als het moet, maar ik geloof nog altijd dat het in 1A zal zijn."

Oostende

"De onderhandelingen over een nieuw contract verlopen constructief. Ik sprak ook even met Oostende, maar kreeg niet het gevoel dat ik dat moest doen en dat was van hun kant ook zo. Een beetje stabiliteit in mijn carrière kan geen kwaad. Als ik naar mijn cv kijk, word ik er misselijk van. Omdat ik te veel clubs heb gehad op te korte tijd, terwijl ik niet zo in elkaar zit."