Ex-Club-chouchou met 158 matchen kiest op z'n 37e nog voor avontuur in... Luxemburg

Nabil Dirar zat in februari 2022 zonder club, nadat zijn contract bij Kasimpasa in onderling overleg werd verbroken. In november van datzelfde jaar vond hij na een maandenlange zoektocht een nieuwe werkgever. De Marokkaan maakte transfervrij de overstap naar SCC Mohammedia, in zijn thuisland. De perfecte ploeg zou je denken... Het verhaal duurde echter maar één wedstrijd. En dus was Dirar terug naar af: op zoek naar een nieuwe club. Na een avontuur bij Deense vierdeklasser Ishöj IF viel hij weer zonder club, en dus leek het einde van zijn carrière nabij... Tot nu: Dirar zou op weg zijn naar Schifflange, in Luxemburg.

Nabil Dirar Deens vierde klasse

Le Quotidien meldt dat Nabil Dirar dan toch nog niet van plan is om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Een half jaar na zijn laatste avontuur in Denemarken lijkt Dirar te kiezen voor Schifflange, de promovendus in de Luxemburgse eerste afdeling. Momenteel staan zij dertiende na vijftien speeldagen, dus alle versterking is welkom om de degradatie te vermijden. Dirar zou alvast een schatkist aan ervaring met zich meebrengen.

Nabil Dirar zonder club

Het voorlaatste avontuur van Nabil Dirar was op z'n minst merkwaardig te noemen. De rechtsachter werd door SCC Mohammedia gratis opgepikt. Een aardige catch voor de Marokkaanse middenmoter, want Dirar bracht bakken ervaring met zich mee. Het verhaal was echter snel over: Dirar speelde één wedstrijd mee - 90' én als kapitein - en was daarna niet meer te bespeuren. Zijn laatste match dateert nu van oktober. Een maand later gingen hij en Mohammedia alweer uit elkaar. Bizar!

Wereldgoal Dirar

Nabil Dirar scoorde behoorlijk wat doelpunten voor blauw-zwart. Onder andere ook deze héérlijke treffer in de derby tegen Cercle Brugge! 

Nabil Dirar vakantie Club-truitje

Nabil Dirar voelt zich nog steeds echt verbonden met de blauw-zwarte familie, zoveel is duidelijk. Op vakantie genoot hij een tijd geleden met een vriend. Die laatste deed dat... in een truitje van Club Brugge, dat Dirar nog steeds in z'n kast heeft liggen uit zijn tweede periode bij Club.

Nabil Dirar Club Brugge

Nabil Dirar begon zijn carrière bij Westerlo, hij speelde er 60 wedstrijden en was er goed voor vier doelpunten en twaalf assists. Al snel volgde er een transfer naar Club Brugge, daar speelde hij 153 keer mee, waarin hij negentien keer wist te scoren en 45 assists gaf. Na een paar ruzies, met onder andere de Club-fans, vertrok hij naar Monaco. Hij zorgde er mee voor dat Monaco kon promoveren naar de Franse eerste klasse. In totaal speelde hij er 167 wedstrijden waarin hij twaalf keer het doel vond en 35 assists gaf. 

Nabil Dirar Monaco

In 2016 werd hij zelfs kampioen van Frankrijk met Monaco. Wat volgde was een Turks avontuur bij Fenerbahçe waar hij acht keer scoorde en twaalf keer een assist gaf in 87 wedstrijden. In januari 2021 volgde een korte uitleenbeurt naar Club Brugge, maar daar speelde hij in zijn tweede periode slechts vijf wedstrijden mee. Hij vertrok transfervrij naar Kasimpasa, waar zijn contract na zes wedstrijden werd verbroken. 

Nabil Dirar staat messcherp

Een jaar geleden postte Dirar nog onderstaande foto op zijn Instagram Story. Van messcherp gesproken...

Nabil Dirar zoekt club en staat messcherp

Destijds kreeg Dirar het aan de stok met de Club Brugge-fans. Deze video kan je hieronder vinden:

Ook interessant