Straffe ontknoping in 3de Amateur A: 2 ploegen kunnen zakken, maar tegelijkertijd ook nog promoveren

Er volgt nog een spannende ontknoping in Derde Amateur A. Niet om de titel, want die gaat naar Merelbeke. Wel om het behoud, want daar strijden nog drie ploegen tegen degradatie. Voorlopig is de nummer 12, Torhout, zeker van rechtstreeks behoud. Nummer 13, Oostkamp, telt één puntje minder en staat voorlopig op een barrageplek. Nummer 14, Wervik, telt evenveel punten, maar staat virtueel wel op een rechtstreekse degradatieplek. Er is nog één wedstrijd te gaan.

Straffer nog: Zowel Torhout als Oostkamp strijden niet alleen nog om het behoud, maar kunnen ook nog eindronde afdwingen. Zij doen het namelijk zo goed in de derde periode dat ze evengoed nog kunnen stijgen.

Algemeen klassement met nog één speeldag te gaan:

De nummer 14 zakt rechtstreeks, de nummer 13 speelt barrages en de nummer 12 is gered.

Klassement in de derde periode:

Als Zwevezele niet wint, kunnen Oostkamp, Torhout of Stekene nog de derde periodetitel pakken. Stel dat Zwevezele de derde periodetitel wint, dan gaat het eindrondeticket naar een andere ploeg aangezien ze reeds de eerste periodetitel hebben gewonnen. Het ticket gaat dan naar de nummer vier in het algemeen klassement. Dat wordt Pepingen-Halle, Wingene of Zelzate.

Dit zijn de wedstrijden van de laatste speeldag:

Torhout, Oostkamp en Wervik spelen thuis, terwijl Zwevezele wellicht moet winnen van de laatste in de stand om de derde periodetitel te winnen.

Stel dat Oostkamp de derde periodetitel pakt, maar ook barrages moet spelen, dan gaan de barrages voor.