Payet scoort eerste goal na rentree bij Marseille: "Dit zorgt voor rust"

Dimitri Payet heeft woensdagavond met zijn 'eerste' doelpunt voor Olympique Marseille een einde aan een roerige periode gemaakt.

De Fransman besliste een kwartier voor tijd met een rake vrije trap het midweekse competitieduel tegen Guingamp (2-0). In het wedstrijdinterview na afloop gaf Payet aan zeer opgelucht te zijn door het scoren van de vrije trap, die overigens van richting werd veranderd. "Dit was een bevrijding voor mij. Als je van club wisselt, wil je zo snel mogelijk beslissend zijn. Dit zorgt voor rust."

Het was de eerste goal voor Payet in dienst van Marseille na zijn terugkeer deze winterstop. De Frans international weigerde nog langer in actie te komen voor West Ham United en forceerde zo een transfer terug naar de club waar hij tussen 2013 en 2015 ook al tientallen keren tot scoren kwam.

Als het aan Payet zelf ligt, gaat hij in Frankrijk weer verder waar hij twee jaar geleden gestopt was. "Ik wilde de smaak zo snel mogelijk weer te pakken terug krijgen, met mijn schoten en passes. Dat probeerde ik, ook met succes dus."