Ex-ref Gumienny zit met veel twijfels: "Penalty tegen STVV is streng gearbitreerd."

Club Brugge won zaterdagavond met de hakken over de sloot tegen een stug Sint-Truiden. Verdiend, dat zeker wel, maar het had er wel een penalty van Hans Vanaken voor nodig. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny heeft er zo z'n mening over.

In BvL zei de voormalige scheidsrechter het volgende:

“Ik zou de eerste afgekeurde goal van Moeskroen op Standard en de penalty die STVV tegen kreeg tegen Club Brugge over dezelfde kam willen scheren. In beide gevallen vind ik het streng gearbitreerd. Men is strikt met het duw- en trekwerk.”

“Bij de fase in Standard-Moeskroen kun je je afvragen wie daar eigenlijk wie vast heeft, Vanheusden Pierrot of Pierrot Vanheusden? Hetzelfde geldt voor de strafschopfase bij Brugge-STVV. De Truienaars haalden na de match ook terecht aan dat Wesley geen lichte kerel is.”

“Aan de andere kant vind ik het goed dat men streng optreedt. In die zin dat spelers eens moeten stoppen met al dat vasthouden en duwen in het strafschopgebied. Het is soms niet normaal wat daar allemaal gebeurt. Maar dan moeten wel alle arbiters op deze manier fluiten, moet het in iedere match gebeuren en mag het niet enkel tegen de kleine ploegen gebeuren maar ook tegen de grote. Dat zijn drie belangrijke criteria.”