Spanjaarden AANBIDDEN ex-JPL-spits ondanks 3-4 nederlaag na goal tegen Barcelona: "He's underrated"

Ook het seizoen in Spanje is weer volop aan de gang. FC Barcelona speelde zondag haar derde competitiewedstrijd. Tegenstander van dienst was het Villarreal van ex-Buffalo Alexander Sörloth. De spits die een half jaar op uitleenbasis uitkwam voor KAA Gent, speelde tegen Barcelona de pannen van het dak. Ze verloren de wedstrijd dan wel met 3-4, maar hij wist wel te scoren. De fans aanbidden hun nieuwe spits.

Alexander Sörloth tegen Barcelona

Sörloth en scoren tegen Barcelona: het begint stillaan een gewoonte te worden voor de Noorse spits. Hij kon de wedstrijd met Villarreal dan wel niet winnen (3-4), maar scoren lukte wederom. De Spanjaarden zijn dan ook (terecht) erg lovend over hun spits. 

"Sorloth lijkt me het echte werk. Grote centrumspits. Sterk aan de bal en kan het spel goed vasthouden als doelman. Beweegt goed in de kanalen. Nette afmaker."

"Ik weet niet wat het is, maar het is die Sörloth-ethiek"

"Ik hou niet van Sorloth, maar hij heeft veel geholpen om balbezit te houden en ik zie Carlos Fernandez niet hetzelfde doen. Wat is er met Sadiq?" 

"Naar mijn mening is Sörloths' goal tegen Barcelona een van de mooiste goals van de week in La Liga"

"Het is best grappig dat niemand ook de prestaties van Alex Baena en Alexander Sorloth heeft genoemd, die allebei geweldig waren in het innemen van ruimte gegeven door Barça's lekken.

Ik moet zeggen dat Sorloth wordt onderschat als het gaat om hoe hij zich heeft verbeterd in kleine ruimtes. Er is veel voor nodig en hij is op de goede weg."

Alexander Sörloth vs Barcelona

Ook vorig seizoen was hij de held tegen Barcelona met een goal en een assist, toen bij Real Sociedad.

"Sorloth kreeg een welverdiende MVP, want hij scoorde een doelpunt + assist en maakte de verdediging van de tegenstander gek door voortdurend te zoeken naar ballen in de rug en te profiteren van zijn fysieke overwicht."

"Ik ben een van de oude jongens die van Sorloth houdt. Hij geeft zuurstof, hij is overal, hij gaat altijd mee,... Ik hou ervan."

"Sorloth at de verdediging in zijn eentje op" 

Ook interessant