Hoe zou het nog zijn met Marvin Ogunjimi, voormalige topschutter en Rode Duivel van KRC Genk?

Marvin Ogunjimi werd op 12 oktober 1987 geboren in Mechelen en niemand had ooit gedacht dat hij zoveel jaren later later naam en faam zou maken in het Belgische voetbal. Ondertussen komt de Belgische aanvaller met Nigeriaanse roots steeds minder in het nieuws voor en het zal dan ook niemand verbazen dat hij zijn niveau van weleer nooit meer zal halen.

Ogunjimi speelde in zijn jeugd voor onder meer RC en KV Mechelen, maar het was uiteindelijk bij KRC Genk dat hij in het seizoen 2005-2006 zijn profdebuut zou maken. Eén jaar later werd hij uitgeleend aan het Nederlandse Waalwijk om wat ervaring op te doen en dat werd meteen een voltreffer. Hij scoorde er tien goals in 27 wedstrijden en keerde vol vertrouwen terug naar Limburg.

Als jonge gast groeide hij uit tot een basispion bij KRC Genk en dat bewijzen zijn statistieken meer dan ooit .In 2009 scoorde hij twee doelpunten in de gewonnen bekerfinale tegen KV Mechelen en een jaar later werd hij topschutter van de club met 14 goals in 29 wedstrijden. In het seizoen 2010/2011 werd hij met Genk kampioen van België en dat jaar zou hij ook Rode Duivel worden. Hij maakte zijn debuut op 8 oktober 2010 tegen Kazachstan en scoorde er twee keer in 45 minuten. Vier dagen later zou hij ook scoren tegen Oostenrijk in de wedstrijd die uiteindelijk eindigde op 4-4. Ogunjimi zou uiteindelijk zeven caps halen en ook vijf doelpunten scoren voor België

Zijn sterke prestaties bij Genk bekroonde hij met een transfer naar RCD Mallorca. Zijn passage bij de Spaanse eersteklasser werd echter een flop met slechts zeven optredens. De komende drie seizoenen werd hij dan ook uitgeleend aan drie verschillende Belgische ploegen. Zowel bij Standard Luik, Beerschot en OH Leuven kon hij niet overtuigen met slechts één doelpunt in zo'n dertig wedstrijden.

Op 6 juni 2014 tekende hij een contract bij het Noorse Stromsgodset. Het was de start van een enorme transfercarrousel, want Ogunjimi zou hierna bij nog zo'n zes verschillende clubs voetballen. Hij speelde onder meer in Kazachstan, Zuid-Korea, Albanië en Thailand. Tegenwoordig voetbalt de 30-jarige aanvaller bij het Nederlandse MVV Maastricht, waar hij één keer scoorde in veertien wedstrijden.