Club Brugge moet sterkhouder tijdje missen na onverwachte selectie Afrika Cup... amper 1 cap!

Binnen twee weken start de Afrika Cup. Hoewel het een prachtige kans is voor enkele Afrikaanse spelers uit de Jupiler Pro League, hopen de Belgische clubs toch dat ze hun spelers niet te lang moeten missen. Vooral Genk en Gent leken gehavend aan de tweede seizoenshelft te moeten beginnen. Club Brugge leek zijn voltallige selectie te kunnen houden, maar daar is toch onverwacht verandering in gekomen. Raphael Onyedika is namelijk opgeroepen voor Nigeria. De middenvelder speelde nog maar vijf minuten voor zijn land. Best opvallend dus.

Raphael Onyedika 

Onyedika kwam in augustus 2022 over van Midtjyilland voor een bedrag van tien miljoen euro. De verdedigende middenvelder ontpopte zich vrij snel tot sterkhouder vlak voor de defensie en kwam dit seizoen achttien keer in actie. Voor Nigeria telt Onyedika nog maar één cap. In september 2022 mocht hij vijf minuten invallen in een oefenwedstrijd tegen Algerije. Club Brugge zal stiekem hopen dat Nigeria niet ver geraakt, maar met de topploeg dat het land heeft zou dat wel eens flink kunnen tegenvallen.

Selectie Nigeria

Met Troost-Ekong, Wilfred Ndidi, Moses Simon, Victor Boniface en Victor Oshimen ziten er heel wat ex-spelers uit de Jupiler Pro League in de selectie. Cyriel Dessers die bij Rangers geen indruk maakte, is niet opgenomen in de Nigeriaanse selectie. Hein Vanhaezebrouck kan opgelucht ademhalen, want Orban en Torunarigha zijn niet opgeroepen. 

Bekijk hier hoogtepunten van Onyedika tijdens zijn tijd bij het Deense FC Fredericia: