Hannes Wolf gaat meteen zijn stempel drukken bij Racing Genk: "Soms gaan we ook verdedigen"

Hannes Wolf gaat meteen zijn stempel drukken bij Racing Genk: "Soms gaan we ook verdedigen"

Hannes Wolf is de nieuwe coach van Racing Genk. De 38-jarige leerjongen van Jürgen Klopp staat voor een heuse uitdaging, maar heeft geen schrik. Hij weet waar hij aan begint en wil in Genk weer aanvallend en attractief voetbal brengen. 

"Mijn eerste indruk hier is heel positief", begint de nieuwe coach bij zijn persvoorstelling. "Ik sta voor een uitdaging, maar ik ben klaar om heel hard te werken. Ik geloof dat we hier samen succesvol kunnen zijn. In de eerste gesprekken die ik met de club had, voelde het als een grote kans om naar hier te komen. De filosofie van de club past bij mijn verleden en mijn persoonlijkheid."

"Ik hou van actief en offensief voetbal, zonder naïef te zijn. Soms zijn er momenten dat je ook moet kunnen verdedigen. Je moet kunnen afzien, maar ik wil wel dominant en snel voetbal brengen. Ik denk dat dat hier mogelijk is."

Jeugd

"Tot slot zijn hier ook veel jonge spelers met veel potentieel. Maar voetbal draait natuurlijk om punten pakken en winnen. Dat willen we proberen te doen met de spelers die hier zijn. Ik geloof erin dat het mogelijk is om tegelijkertijd resultaten te halen én spelers te ontwikkelen."