Kompany: "Of het aanstellen van Vercauteren mijn idee was... Dat is lastig om te zeggen"

Kompany: "Of het aanstellen van Vercauteren mijn idee was... Dat is lastig om te zeggen"

Het bleef even stil rond Vincent Kompany, maar de speler-trainer-adviseur-manager (Wij weten het op den duur ook niet meer, red.) komt nu naar buiten meer info omtrent de toekomst en het aanstellen van Franky Vercauteren. 

“Er is wat verwarring over mijn rol bij Anderlecht. De klassieke rol van ‘manager’ en het aspect op korte termijn daarvan, dat is niet wat ik doe. Ik ben ook een speler”, vertelt Kompany in Het Laatste Nieuws. “We hebben een visie en een plan uitgetekend hoe de club haar identiteit kan terugkrijgen. In de toekomst willen we dan concurreren met de grote teams rondom ons, zoals Ajax en Club Brugge.”

"We zijn momenteel een club in overgang, net als Manchester United, de Rangers, tot ze Steven Gerrard haalden en AC Milan. Zelfs een grote club moet voorzichtig zijn, ze kunnen in het ongewisse raken als ze zich niet aan hun visie houden. Wij moeten nu gewoon kalm blijven en ons proces doorzetten.”

Vercauteren

Tot slot ging het ook even over de komst van Franky Vercauteren. "Of zijn komst mijn idee was? Dat is wat lastig om op te antwoorden. We nemen altijd beslissingen als groep en het is belangrijk dat iedereen akkoord is. Frank heeft een schat aan ervaring op internationaal en nationaal niveau. Zo’n icoon terughalen was heel belangrijk om de visie op lange termijn te bewaken.”