Manchester City-back Benjamin Mendy relativeerde knieblessure: "Naast mij lag een kankerpatiënt"

Benjamin Mendy zat in zak en as toen hij in september zijn kruisband zijn rechterknie afscheurde, maar de Franse linksback van Manchester City kon zijn situatie snel relativeren. Hij kwam in het ziekenhuis namelijk terecht naast een ernstige zieke man. Dat zegt Mendy in gesprek met het Franse SFR Sport.

Mendy liep zijn blessure op in een competitieduel met Crystal Palace en hij moest naar Spanje om zich te laten opereren. Daarover vertelt hij: "Toen ik me meldde in het ziekenhuis van Barcelona, lag er een Spanjaard naast me. Hij was net gediagnosticeerd met kanker. Twee dagen later hoorde ik dat hij dood ging. Ik zei tegen mezelf: mijn knieproblemen stellen niks voor. Ik denk dat dat me heeft geholpen in mijn herstel. Een kruisbandblessure is erg voor een sporter, maar het is niets vergeleken met mensen die veel serieuzere dingen moeten ondergaan."

Mendy verruilde vorig jaar zomer AS Monaco voor Manchester City, dat zo'n 57 miljoen euro betaalde aan de Monegasken. De verdediger miste vrijwel het gehele seizoen, maar hij is op tijd fit om met Frankrijk deel te nemen aan het WK in Rusland.