Ooit groot toptalent bij Anderlecht, nu kapitein in Nederlandse Tweede Klasse ... amper 22 jaar

Het kan snel gaan in een carrière van een voetballer. Vraag dat maar aan Mathis Suray. Voor velen een minder bekende naam in het voetbal, maar hij werd ooit gezien als een van de grootste talenten die in Anderlecht rondliepen. Hij speelde er tot de U21 en trok daarna naar Nederland. Daar is hij bij FC Dordrecht nog steeds actief en is er zelfs uitgegroeid tot kapitein en dat op amper 22-jarige leeftijd.

Mathis Suray kapitein FC Dordrecht

Sinds 2020 speelt Mathis Suray in de Nederlandse Tweede Klasse bij FC Dordrecht. Hij verliet de jeugd van  Anderlecht waar hij heel zijn jeugd speelde. Op drie jaar tijd is de 22-jarige aanvallende middenvelder er een echte titularis geworden, hij is er zelfs kapitein. Dit seizoen speelt hij ook een sterk seizoen. Met vijf goals en drie assists op vijftien  wedstrijden kan hij aardige statistieken laten opschrijven. FC Dordrecht staat momenteel op een negende plek in de Nederlandse Tweede Klasse. Een andere Belg, Peter Maes, die krijgt dan weer niets anders dan lof bij Willem II na het veroveren van de leidersplaats.

Mathis Suray

Mathis is een 22-jarige aanvallende middenvelder die geboren werd in Charleroi. Hij speelde heel zijn jeugd bij Anderlecht en werd gezien als een toptalent. In 2020 leek het erop dat hij weinig kansen ging krijgen en vertrok hij naar Nederland. Daar is hij nu de kapitein van FC Dordrecht. Hij is de zoon van Olivier Suray, Belgische voetbaltrainer en voormalig profvoetballer. 

Bekijk hieronder een video van Mathis Suray waarin hij een penalty scoort tegen de U17 van Club Brugge: