Vanavond opnieuw? De vijf strafste comebacks in 25 jaar Champions League (waaronder 2x Barcelona)

Vanavond staat Manchester City voor een aartsmoeilijk programma als het nog wil doorstoten in de Champions League. Het moet een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken tegen Liverpool en rekent vooral op de steun van zijn supporters. De Bruyne & co hopen op een mirakel, maar het zou niet de eerste keer zijn in 25 jaar Champions League dat dit gebeurt. Een overzicht uit Het Laatste Nieuws:

1. Kwartfinales 1999-2000: FC Barcelona-Chelsea
Chelsea won in eigen huis met 3-1 van FC Barcelona en leek op weg naar de halve finales. In de terugwedstrijd scoorde Barça zeven minuten voor de tijd de 3-1 waardoor er verlengingen kwamen en ze die wonnen met 5-1. 

2. Kwartfinales 2003-2004: Deportivo La Coruna-AC Milan
Op San Siro maakte Milan gehakt van de Spanjaarden en wonnen ze met 4-1. Niemand twijfelde er nog aan dat ze dit nog uit handen zouden geven, maar in de terugwedstrijd won Deportivo met maar liefst 4-0.

3. Kwartfinales 2003-2004: AS Monaco-Real Madrid
De heenwedstrijd eindigde in Madrid op een spectaculaire 4-2 en dat bracht Real eigenlijk al heel dicht bij de halve finales. Toch konden de Fransen zich nog revancheren door met 3-1 in eigen huis te winnen.

4. Zestiende finales 2011-2012: Chelsea-Napoli
De 3-1 winst in Napoli bezegelde het lot van toenmalig Chelsea-coach Villas-Boas. Met de komst van Roberto Di Matteo slaagde Chelsea erin alsnog door te stoten naar de volgende ronde. Thuis won de Engelse ploeg met maar liefst 4-1 van de Italianen.

5. Zestiende finales 2016-2017: FC Barcelona-PSG
Ongetwijfeld de meest spectaculaire comeback uit de geschiedenis van de Champions League. De Franse topploeg maakte Barcelona thuis belachelijk door met 4-0 te winnen. Wedstrijd gespeeld denk je dan. De Spanjaarden toonden echter dat ze er altijd blijven voor knokken en dat loonde: Barça won met maar liefst 6-1 van PSG na drie goals in de laatste vijf minuten.