WTF! Genk-fans aangevallen met hamers en bijlen, ook 200 supporters moesten match missen

De supporters van Racing Genk zullen met een vreselijk gevoel terugkijken op de uitwedstrijd tegen Napoli, dinsdagavond in de Champions League. De twaalfhonderd Belgische fans zagen hun ploeg met 4-0 verliezen in Napels, maar werden ook nog eens bedreigd en aangevallen. 

Dat verklaren supporters tegenover Het Laatste Nieuws. Ze zouden zijn bedreigd met glazen flessen, terwijl andere Genk-fans voorafgaand aan de wedstrijd zouden zijn aangevallen met hamers en bijlen. Dit gebeurde toen een deel van de Belgische aanhang niet op tijd in het stadion kon komen doordat er te weinig bussen beschikbaar waren. Er ontstonden dreigende situaties.

Helmen en glazen flessen

"We werden maandagavond bij de terugkeer naar het hotel meermaals achtervolgd door scooters. Eén keer stapten ze zelfs met vier personen af en dreigden ze te gooien met hun helmen en met glazen flessen", vertelt supporter Jordi Lenaers tegen het Belgische dagblad.

Een andere fan vertelt dat er voor hem geen bus klaarstond.  "We hebben toen maar een taxi genomen. Toen we bij het stadion aankwamen, zat de eerste helft er al op", zo klinkt het. "We waren nochtans op tijd op de afgesproken plek. We wisten niet wat te doen en er is zelfs iemand te voet naar het stadion gewandeld."

Hooligans

Frank Haelermans, een andere Genk-fan die aanwezig was in Napels, vertelt hoe supporters door Italiaanse hooligans werden aangevallen met 'hamers en bijlen': "We hadden onderweg de hooligans wel zien staan, maar die leken meer te wachten op onze harde kern. Na de wedstrijd zijn we nog iets gaan eten en voor alle veiligheid hebben we het daar maar bij gehouden." Toen de bus door een tunnel reed, werd het bekogeld. "Zeker tweehonderd mensen hebben de wedstrijd niet gezien. Dit was niet wat we ervan verwacht hadden."