Opvallend: Cercle-speler noemt geen enkele Club-speler in top 3 voor Gouden Schoen

Woensdagavond kennen we de nieuwe Gouden Schoen-winnaar. De opvolger van Lior Refaelov wordt quasi zeker een speler van Club Brugge of KRC Genk. De Ketelaere, Vanaken, Onuachu, Lang en Ito zijn in deze volgorde de grootste favorieten. Voetbalflitsen vroeg haar bekendste volgers op Instagram om een eigen top drie door te geven...

Stemming Gouden Schoen

Spelers mogen niet stemmen voor de Gouden Schoen-verkiezing. Enkel sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, enkele scheidsrechters en ex-winnaars van de Gouden Schoen die inmiddels gestopt zijn mogen stemmen. Zo krijgen we een zo eerlijk mogelijke uitslag. Het volledige jaar 2021 wordt rekening mee gehouden, dat wil dus zeggen de tweede helft van vorig seizoen en de eerste helt van het nieuwe seizoen. In de eerste stemronde kunnen spelers als Vanzeir en Undav sowieso geen punten pakken, want zij speelden toen nog in tweede klasse.

Eén van Voetbalflitsen's bekendste volgers op Instagram is Dino Hotic van Cercle Brugge. De Bosniër is de draaischijf bij de Vereniging en de laatste weken in bloedvorm, dat bewees hij voor de winterstop. Voetbalflitsen vroeg hem om zijn top drie voor de Gouden Schoen 2021 door te geven indien hij mocht stemmen en dit was het resultaat. Hij koos voor Ito op één, Onuachu op twee en Undav op drie. Opvallend: geen enkel Club-speler haalt de top drie, terwijl ze toch heel wat favorieten hebben voor de eindzege. Ach het mag allemaal.. :-)

Via deze link kan jij Voetbalflitsen volgen op Instagram

dino hotic cercle brugge gouden schoen