Gent treft gloednieuwe fusieclub uit 2e Nationale ... met ex-Rode Duivel als coach

KAA Gent nam het dit seizoen in de 1/16de finales van de Croky Cup op tegen Belisia Bilzen (4-0). De ploeg uit Tweede Nationale B stuntte door onder meer Olsa Brakel en Zwarte Leeuw uit te schakelen in de vorige rondes. In de competitie staat Belisia Bilzen momenteel vierde in haar reeks met negen zeges in zeestien wedstrijden. Promotie is nog steeds een optie.

Spouwen-Mopertingen

Belisia SV is een fusie tussen De Bilzerse voetbalclubs Spouwen-Mopertingen en Bilzen-Waltwilder. Het is nog maar het eerste seizoen dat de fusieclub zo heet. Het lijkt dan ook meteen goed te gaan met een knappe reeks in de Croky Cup en een knappe prestatie in Tweede Nationale. Spouwen-Mopertingen speelde lang in Vierde Klasse.

Luc Nilis

Coach van Belisia Bilzen is niemand minder dan Luc Nilis. De 54-jarige Limburger speelde 56 keer voor de Rode Duivels en kwam in het verleden onder meer uit voor RSC Anderlecht en PSV. Hij werd vier keer kampioen in België en won één keer de Gouden Schoen. Een uitstekende voetballer die het nu heeft geschopt tot coach. Hij staat nu voor een mooie uitdaging in de Ghelamco Arena.

Vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck sprak zich uit over Beliza Bilsen. “Je moet sowieso respect tonen voor de tegenstander en dat doe je tegen een ploeg als Bilzen door er vol voor te gaan! Ze komen uit in 2de Amateur, dat is een flink verschil qua reeksen. Je mag dat dus ook niet onnodig opkloppen. Dit is een gelegenheid om jongens minuten te geven.", aldus Vanhaezebrouck. 

belisia bilzen luc nilis croky cup kaa gent

Ook interessant