JAMMER! 37-jarige Belg met meer dan 100 matchen in Zuid-Korea stopt met voetballen wegens pijnlijke blessure

Ken jij Kevin Oris nog? De nu 37-jarige aanvaller is niet heel bekend in ons land. Hij speelde het merendeel van zijn carrière in Azië, daar was hij onder meer in Japan, China en Zuid-Korea actief. De aanvaller speelde onlangs nog in Eerste Provinciale, waar deze Dorge Kouemaha speelt, bij Wezel Sport, maar heeft nu officieel zijn voetbalschoenen aan de haak gehangen.

Einde carrière

Kevin Oris heeft gemeld dat hij stopt met voetballen door een negatieve medische diagnose. Hij gaf bij de Gazet van Antwerpen een interview. "Voor de buitenwereld is dit misschien een verrassing, maar voor mij zeker niet. Ik was immers al enige tijd op de sukkel met mijn heup. Vorig jaar bleek uit onderzoeken dat mijn heup nagenoeg helemaal versleten is. Ik verbeet de pijn een bleef toch voetballen. Natuurlijk wist ik wel dat ik het geen maanden of jaren kon volhouden. Natuurlijk deed het pijn om deze beslissing te nemen, maar mijn verstand zegt dat het goed is geweest. dit is natuurlijk niet het afscheid waarvan ik droomde, maar ik heb er vrede mee, want ik kan terugblikken op een mooie carrière", vertelde Kevin Oris. Ook deze Mike Vanhamel stopte onlangs met voetballen.

Kevin Oris stopt met voetballen

België

De in Turnhout geboren aanvaller begon zijn professionele carrière in 2007 bij Roeselare. Hij speelde maar zestien wedstrijden mee en wist daarin twee keer te scoren. Na amper één seizoen werd hij verkocht aan Lommel, daar speelde hij 32 wedstrijden en scoorde hij er zes doelpunten. Bergen besloot om te aanvaller te kopen. Bij Bergen speelde Kevin Oris 23 wedstrijden en wist hij er twee keer te scoren. Uiteindelijk tekende hij een contract bij Antwerp, waar hij in drie seizoenen tijd 82 wedstrijden speelde en 38 doelpunten maakte.

Azië

In 2012 vertrok hij richting het Zuid-Koreaanse Deajoen Citizen. Hier werd hij de vedette van de ploeg en wist hij  negentien keer te scoren in 40 wedstrijden. Al snel volgde een transfer naar een topploeg, Jeonbuk Hyundai Motors kocht hem weg. Met opnieuw negentien goals in 40 wedstrijden, was hij ook daar succesvol. Kevin Oris besloot in 2014 om naar China te vertrekken, waar hij bij Liaoning FC tekende. In China kende hij minder succes, hij scoorde maar één doelpunt in negen wedstrijden. Na één jaar in China ging hij terug naar Zuid-Korea om bij Incheon United te spelen. Op twee seizoenen tijd scoorde hij achttien keer in 74 wedstrijden. Om zijn Azië-avontuur compleet te maken speelde hij nog één seizoen in Japan bij Kyoto Sanga FC. Hij scoorde daar zes keer in 27 wedstrijden.

Wezel Sport

Na zijn jaren in Azië keerde Kevin Oris terug naar België om bij Thes Sport Tessenderlo in Eerste Amateur te spelen. Hij liet met 27 doelpunten in 45 wedstrijden weer zien hoe efficiënt voor doel hij kan zijn. Toch vertrok hij na één seizoen naar de Eerste Provincialer Berg en Dal, hier kwam hij mede door de coronapandemie in twee jaar maar aan 21 wedstrijden, maar hij scoorde er toch elf doelpunten. In 2021 vertrok hij richting reeksgenoot Wezel Sport.  

Ook interessant