KV Mechelen-voorzitter maakt brandhout van Yannick Ferrera: "Elke keer was er een nieuw verhaal"

KV Mechelen zit in vieze papieren en zal zijn stinkende best moeten doen om degradatie naar 1B te voorkomen. Het was vooral in het begin van het seizoen dat Malinwa het liet afweten. Onder coach Yannick Ferrera haalde de ploeg maar 8 op 33 en stond het toen al onderin. Ook Mechelen-voorzitter Timmermans reageert nu op de feiten.

"Voor mij is alles begonnen vlak voor de 7-0 nederlaag tegen Sint-Truiden van vorig seizoen. De dag voordien vertelde Ferrera onder meer aan Schouterden en Paulussen dat ze hier niet meer zouden spelen. Dat was niet volgens de standpunt van de club", klinkt het. Timmermans hoopte vorig seizoen via de Play-Offs nog een Europees ticket in de brand te slepen, maar dat werd dus een grote flop. Dit seizoen werd de tendens verder gezet met onder meer zeven matchen zonder overwinning.

Het grote probleem was dat Ferrera op handen gedragen werd door de supporters. "Als je dan zegt 'daar is de deur', dan krijg je 12.000 man op je dak". We hebben hem vaak gecorrigeerd en erop aangesproken, maar hij kwam telkens met een nieuw verhaal. We hadden hem beter vroeger ontslagen", aldus de KVM-voorzitter.