Topoverleg tussen Nederlandse en Belgische clubs over BeNeLiga: dit moet je weten

Topoverleg tussen Nederlandse en Belgische clubs donderdagmiddag over de haalbaarheid van de BeNeLiga. Namens Nederland zijn Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse aanwezig, terwijl Club Brugge, Anderlecht, Standard Luik, RC Genk en AA Gent België vertegenwoordigen. Ook de Eredivisie CV, de KNVB, de KBVB en de Jupiler Pro League zijn bij de vergadering, onder meer om de 'kleinere clubs' te vertegenwoordigen.

Het Algemeen Dagblad meldt dat accountantsbureau Deloitte de haalbaarheid van de gezamenlijke competitie grondig heeft onderzocht en met een 'vuistdik rapport' komt. Het doel van de BeNeLiga is om de kloof met de rest van Europa te verkleinen. Alleen als de clubs daar van overtuigd zijn, heeft het project kans van slagen. Volgens de krant zitten de topclubs 'aan het stuur' tijdens het overleg. Vooral de wens van Ajax is belangrijk, aangezien de Amsterdammers internationaal mee willen blijven tellen. Ajax zal de cijfers van een eventuele BeNeLiga naast die van de Champions League leggen.

Hoe zou de BeNeLiga er uit komen te zien?

Mocht de gecombineerde Belgische-Nederlandse competitie er inderdaad komen, dan komt het er zo uit te zien: de BeNeLiga zou bestaan uit tien Nederlandse en acht Belgische clubs. Ook komt er een promotie en degradatieregeling naar de divisie eronder. Wat het voor consequenties heeft voor de Europese tickets is nog niet bekend. Op zijn vroegst komt de BeNeLiga er in 2025. 

Volg ons nu ook op Instagram:

Ook interessant