Franky Van der Elst tipt Club Brugge over Sander Berge: "Misschien maken ze zelfs nog winst..."

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Club Brugge een nieuw bod voor Sander Berge zag geweigerd worden. Blauw-zwart aast op de ex-Genk-middenvelder en wil daarvoor een recordbedrag richting de twintig miljoen euro voor betalen. Veel Club-fans zien dat niet zitten, ook omdat er al veel middenvelders in de selectie zitten, maar ex-Club-icoon Franky Van der Elst is voorstander!

Franky Van der Elst over Sander Berge

"Het klopt dat Club al veel middenvelders heeft, maar je moet ook kijken naar de kwaliteit. Ik denk dat ze bij Club de noodzaak van een goeie 'zes' hebben ingezien. Vormer is een probleem geworden en verder zie ik niemand om die rol in te vullen. Balanta vind ik persoonlijk te weinig, Mbamba is nog te groen en Odoi lijkt mij daar te onrustig voor. Dan kun je Berge dus zeker gebruiken. Berge is nog maar 24, misschien maken ze zelfs nog winst op hem. En zelfs al is dat niet het geval: voor onmiddellijk rendement.", aldus Franky Van der Elst in Het Nieuwsblad. Berge is al één van de duurste uitgaande transfers ooit in de Jupiler Pro League. Het zou straf zijn moest dat zich nog eens herhalen...

Eerder lazen we al dat de Club Brugge-fans zich tegen de komst van Sander Berge verzetten. Niet omdat het geen goede speler is volgens hen, maar wel omdat hij teveel geld zou kosten. Lees gerust even met ons mee!

Sander Berge werd in België kampioen met KRC Genk en versierde later een toptransfer. De Genk-fans zullen zich ongetwijfeld dit fragment herinneren.