Wie pakt het laatste PO1-ticket en wie degradeert? Dit zijn de mogelijke scenario's...

Rond 20 na 4 weten we wie het laatste PO1-ticket pakt en wie degradeert uit de Jupiler Pro League. Het klassement kan nog flink door elkaar geschud worden en het kan afhangen van de kleine details. Bij Voetbalflitsen zetten we de verschillende scenario's even op een rijtje...

Standard, KV Kortrijk en Antwerp zijn de enige ploegen die nog kans maken op het laaste PO1-ticket. De Rouches moeten naar Oostende, the Great Old moet naar het Astridpark, terwijl de Kerels het thuis mogen opnemen tegen Sporting Charleroi. Standard en Antwerp tellen beide evenveel punten (41) en evenveel gewonnen wedstrijden, Kortrijk moet het met twee punten minder doen. De ploeg van coach Sa Pinto staat momenteel zesde wegens een beter doelsaldo (+1 tegenover -1 voor Antwerp).

Als Standard wint dan kan Antwerp zich alleen plaatsen als het de drie punten pakt op het veld van Anderlecht en dat met ruimere cijfers doet dan de Rouches. KV Kortrijk daarentegen kan enkel zesde worden als ze zelf winnen en de andere twee ploegen verliezen of punten laten liggen. Met een huidig doelsaldo van +1 én winst tegen Charleroi zou de Veekaa dus hoogstwaarschijnlijk het zesde ticket kunnen pakken. Bij een gelijk doelsaldo geven het aantal gescoorde doelpunten de doorslag. Momenteel hebben Standard en Kortrijk beiden 40 doelpunten gemaakt, Antwerp slechts 37.

KV Mechelen en KAS Eupen moeten het op de laatste speeldag uitmaken wie in de Jupiler Pro League blijft. Men moet het thuis opnemen tegen respectievelijk Waasland-Beveren en Excelsior Moeskroen. Beide ploegen hebben evenveel punten (24) en evenveel gewonnen wedstrijden. Malinwa heeft echter wel een beter doelsaldo dan de Panda's (-20 tegenover -21) waardoor het momenteel virtueel gered is. Eupen moet dus meer punten pakken of méér scoren dan Mechelen als het niet wil degraderen. Bij een gelijk doelpuntensaldo zal ook hier het aantal gescoorde doelpunten de doorslag geven. In dit geval is Eupen gered aangezien wij Mechelen niet in acht staten om een achterstand van zeven doelpunten goed te maken.