Rillingen over je rug: Laatste beelden van verongelukt Braziliaans team, vlak voor opstijgen

Dit zijn bij nader inzien beelden om koude rillingen van te krijgen: spelers en staf van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense op het vliegveld Viru Viru in het Boliviaanse Santa Cruz, enkele uren voordat het vliegtuig zou neerstorten nabij het Colombiaanse Medellín. Daarbij kwamen volgens lokale autoriteiten zeker 76 van de 81 inzittenden om het leven.

Velen van hen zien we op deze video, toen vooral nog enthousiast toelevend naar de grote finale. Inmiddels is duidelijk dat waarschijnlijk slechts drie spelers van het elftal de crash hebben overleefd. De andere overlevenden zijn vermoedelijk een stewardess en journalist. Aan boord van het vliegtuig waren 22 spelers, 28 stafleden, 22 journalisten en 9 bemanningsleden.

Chapecoense vloog naar Medellín om daar woensdag de finale van de Copa Sudamericana te spelen, maar kwam nooit aan. Nadat er bij de luchtverkeersleiding een melding van een technisch mankement was binnengekomen, zo meldt de BBC, stortte het vliegtuig neer. Inmiddels komen er vanuit de hele voetbalwereld, waaronder Nederland, steunbetuigingen binnen.