Exit Hein: dit zijn de drie strafste prestaties onder HVH en misschien wel in de geschiedenis van AA Gent

Hein Vanhaezebrouck is niet langer trainer van AA Gent. In een persconferentie lieten beide partijen weten in onderling overleg uit elkaar te gaan. Voorzitter De Witte stelt dat Hein Vanhaezebrouck de grootste coach ooit was in de geschiedenis van Gent. We kunnen de voorzitter geen ongelijk geven. Hierbij de strafste stoten van AA Gent onder Hein Vanhaezebrouck. 

Landstitel in 2015

Het eerste seizoen in de Ghelamco Arena werd meteen een voltreffer van formaat. Ondanks een beperkt transferbudget smeedde Hein een sterke ploeg met onder andere smaakmakers Sven Kums, Laurent Depoitre, Daniel Milisevic en Mats Sels. Voor het eerst in de lange geschiedenis slaagde AA Gent erin om de landstitel binnen te halen. 

Champions League 2015-2016

De titel zorgde ook voor een leuk extraatje voor Hein en de zijnen. Voor het eerst in de geschiedenis mochten de Gentenaars aantraden in de Champions League. Meer nog, Gent was meer dan gewoon een passieve deelnemer. Met wervelend voetbal won het tegen Lyon, Valencia en Zenit en was het de eerste Belgische ploeg in 15 jaar die bij de beste 16 ploegen uit Europa behoorde. In de volgende ronde bleek Wolfsburg een maatje te groot, ondanks stevig weerwerk van de blauw-wit. 

Europa League 2016-2017
In het seizoen 2016-2017 geen Champions League voor de Buffalo's, maar misschien haalden ze wel de strafste toer ooit uit in Europa. In de tweede ronde van de Europa League schakelde Gent het grote Tottenham Hotspurs uit in het mythische Wembley-stadion.