Marc Degryse: “Timothy Castagne en Jérémy Doku voelden elkaar niet aan”

Marc Degreyse liet zijn licht schijnen om de oefwedstrijd van onze Rode Duivels tegen Ivoorkust, van afgelopen donderdag. De analist zag positieve zaken, maar moet toch ook wel toegeven dat er nog veel werk en vooral veel tijd zal nodig zijn om deze ploeg te kneden.

"De eerste helft was echt niet goed. Dat was geen voetbal van internationaal niveau. En dat heeft weinig te maken met de individuele kwaliteiten van de spelers die op het veld stonden. Wel met een gebrek aan automatismen en slechte communicatie.”

“De basiself bestond simpelweg uit te veel spelers die nog nooit met elkaar hadden samengespeeld. Trop is te veel. Castagne en Doku voelden elkaar niet aan. Ook bij debutanten Vanheusden en Saelemaekers zag je een paar keer dat die eerste een pass in de voet wilde geven, terwijl Saelemaekers net diepgang zocht. Dat resulteerde in veel misverstanden. Want er werden wel degelijk dingen geprobéérd. Maar vlot een ploegmaat vinden, blindelings een combinatie opzetten: dat gebeurde zelden of nooit”

“Maar dat is ergens normaal, als er zo veel jongens opeens in een ploeg gedropt worden. Roberto Martínez probeerde wel om heel actief te coachen, om zo bij te sturen."