Krijgt vrijspraak nog een staartje? Moeskroen eist dat alle matchen opnieuw gespeeld worden

Krijgt vrijspraak nog een staartje? Moeskroen eist dat alle matchen opnieuw gespeeld worden

Moeskroen is niet tevreden over de gang van zaken na de vrijspraak voor Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen), Wesley Moraes (Club Brugge) en Ognjen Vranjes (Anderlecht). De Henegauwse ploeg moest het laatste 4 matchen namelijk doen zonder de geschorste Christophe Diedhiou. De club wil al die matchen herspelen

In de eerste match pakte Diedhiou namelijk rood tegen KV Oostende. Hij krijg een schorsing van vier speeldagen voorgeschoteld op basis van de indicatieve tabel, maar ondertussen ontliepen bovengenoemde spelers dus hun schorsing hun straf. 

De eis van Moeskroen is simpel. Het wil de matchen tegen Club Brugge, Antwerp, Anderlecht en Eupen, die het verloor, laten herspelen. "We onderzoeken of we de wedstrijden kunnen herspelen", aldus Paul Allaerts, algemeen directeur van de club in het Nieuwsblad.

"Wij voelen ons ongelijk behandeld. Toen het hele dossier zaterdag aan de oppervlakte kwam, hebben wij nog een vraag naar de voetbalbond gestuurd om te weten of wij Diedhiou tegen Eupen mochten opstellen. We hebben nooit antwoord gekregen. Wij gingen ervan uit dat wanneer die indicatieve tabel in Sportleven verschijnt, die ook rechtsgeldig is. Zo gaat het altijd. Nu niet. Omdat Bruno Venanzi in de commissie zat die de tabel opstelde en ook in de raad van bestuur van de Pro League zit, wist hij dat er een fout was begaan. Dat is ongelijke behandeling omdat wij die voorkennis niet hadden. We gaan nu onderzoeken bij welke kanalen in de voetbalbond we ons gelijk kunnen halen. Kan dat daar niet, dan stappen we naar de sportrechtbank BAS."